Kyllinggryte i sitronsaus med søte rotgrønnsaker, poteter og dill
25-35

Kyllinggryte i sitronsaus med søte rotgrønnsaker, poteter og dill

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • hvetemel
  • salt
  • pepper

Søte rotgrønnsaker og kokte poteter

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
gulbete
Gulbete
1 stk
poteter
Poteter
350 g

Kyllinggryte i sitronsaus

helmelk
Helmelk (Melk, Laktose)
2½–3 dl
sitron
Sitron
½ stk
dill
Dill
1 bunt
sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
Sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
300 g
hønsebuljong
Hønsebuljong
1 pakke
Smør (Melk)
1 ss
Hvetemel (Hvete)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 551 kcal
  • Fett 20 g
  • Karbohydrater 53 g
  • Protein 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek potetene, rotgrønnsakene og kyllingen i ovnen på 220 grader i omtrent 20 minutter, og server sitronsausen ved siden av.

  1. Søte rotgrønnsaker og kokte poteter: Skrell og kutt gulrøttene og gulbeten i jevnstore biter. Del potetene i to. Kok potetene og rotgrønnsakene i en kjele med lettsaltet vann, i omtrent 20 minutter eller til alt er gjennomkokt.     
  2. Kyllinggryte i sitronsaus: Smelt 1 ss smør i en kjele, og rør inn 1 ss hvetemel. Spe på med melken under omrøring til en passe tykk saus, og la den småkoke på svak varme i 5 minutter. Skyll sitronen og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Skyll dillen. Kutt eller riv kyllingkjøttet i mindre stykker.       
  3. Kyllinggryte i sitronsaus, fortsettelse: Ha kyllingkjøttet, kraften fra pakken og hønsebuljongen i sausen, og kok opp. Smak til gryten med salt, pepper, sitronskallet og litt saft fra sitronen. Finhakk dillen og server den til som topping, eller vend den inn i gryten sammen med rotgrønnsakene rett før servering.       
  4. God middag!