Vegetar
Basilikumkremet pasta med bakt paprika og mozzarella
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pastavann
- pepper
- salt
Rød paprika
1 stk
Squash
½–1 stk
Spinat
50 g
Pasta
200 g
Matfløte
½–1 pakke
Basilikumolje
½–1 pakke
Pastavann
1–2 dl
Mozzarella
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 738 kcal
- Fett:
- 33 g
- Karbohydrater:
- 80 g
- Protein:
- 30 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha gjerne over litt flaksalt, olivenolje og kvernet sort pepper på mozzarellaen. Du kan også bake mozzarellaen sammen med grønnsakene i ovnen i omtrent 8 minutter.
Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
Skyll og kutt paprikaen og squashen i strimler. Ha grønnsakene over i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til de er møre og har fått en lett stekeskorpe. Skyll spinaten, og vend den inn med paprikaen og squashen når det gjenstår omtrent 5 minutter av steketiden.
Kok pastaen som anvist på pakken, men ta vare på 1–2 dl av pastavannet når pastaen siles.
Ha fløten over i en liten kjele og kok opp på middels høy varme. Rør inn basilikumoljen, og smak til med salt og pepper. Spe på med ønsket mengde av pastavannet, og vend sausen inn med den ferdigkokte pastaen.
Hell laken av mozzarellaen og riv den i mindre remser. Topp den kremede pastaen med de bakte grønnsakene og mozzarellaen (se tips). God middag!
God middag!