Glutenfri
Fiskekaker med agurksalat, ovnsbakt gulbete og sennep- og dilldressing
4.16 (260)
Under 30 min
7 Ingredienser
Tradisjonelle fiskekaker får følge av søte gulbeter og syrlig agurksalat. En av våre favorittklassikere!
Tradisjonelle fiskekaker får følge av søte gulbeter og syrlig agurksalat. En av våre favorittklassikere!
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
 - Sennep·
 - Fisk·
 - Melk
 
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
 - eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
 - olje
 - pepper
 - salt
 - smør
 - sukker
 
Poteter
350 g
Gulbeter
2 stk
Rødløk
½ stk
Agurk
1 stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
3 ss
Sukker
2 ss
Lettrømme
1 pakke
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
Fiskekaker
360 g
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
 - 704 kcal
 - Fett:
 - 33 g
 - Karbohydrater:
 - 74 g
 - Protein:
 - 29 g
 
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For å spare tid og oppvask, kan du steke fiskekakene i ovnen sammen med gulbetene de siste 10 minuttene av gulbetenes steketid.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skyll og kutt potetene i båter. Skrell og kutt gulbetene i båter. Fordel potetene og gulbetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gjennomstekte.
 Skrell løken, og kutt den og agurken i tynne skiver. Ha løken og agurken i en skål, og vend inn 3 ss eddik, 2 ss sukker og litt salt. 
 Rør sammen lettrømmen og kryddermiksen i en skål. Spe på med litt av laken fra agurksalaten, og smak til med salt og pepper.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek fiskekakene i 2–3 minutter på hver side, til de er gjennomvarme (se tips).
God middag!
