Sprøstekt kyllinglår med bulgur, tomatsalat og krydderyoghurt
20-30

Sprøstekt kyllinglår med bulgur, tomatsalat og krydderyoghurt

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • smør
  • olivenolje
  • olje
  • salt
  • pepper

Bulgur

tomatpuré
Tomatpuré
1 pakke
bulgur
Bulgur (Hvete)
125 g
Vann
2½ dl
Smør (Melk)
½ ss

Krydderyoghurt

sitron
Sitron
½ stk
yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
tyrkisk krydder
Tyrkisk krydder
1 pakke

Sprøstekt kyllinglår

marinert utbenet kyllinglår m/estragon og hvitløk
Marinert utbenet kyllinglår m/estragon og hvitløk
330 g

Tomatsalat

tomater
Tomater
2 stk
persille
Persille
1 pakke
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
sitron
Sitron
½ stk
Olivenolje
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 745 kcal
  • Fett 40 g
  • Karbohydrater 52 g
  • Protein 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tomatsalaten kan stekes i litt olje til en kompott hvis du ønsker et varmt tilbehør.

  1. Bulgur: Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek tomatpuréen i omtrent 1 minutt. Tilsett 2½ dl vann og kok opp. Ha bulguren i det kokende vannet, og rør om. La bulguren småkoke på lav varme under lokk i 8–10 minutter. Rør om jevnlig, slik at det ikke svir seg. Vend inn ½ ss smør i bulguren før servering.  
  2. Krydderyoghurt: Skyll og tørk sitronen. Riv skallet, kun det gule, fra halve sitronen. Ha yoghurten i en liten skål, og smak til med skallet og litt saft fra sitronen, og det tyrkiske krydderet.  
  3. Sprøstekt kyllinglår: Del kyllinglårene i to. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen med skinnsiden ned i omtrent 4 minutter eller til skinnet er sprøtt. Krydre med salt og pepper. Snu kyllingen og stek den videre i omtrent 3 minutter, eller til den er gjennomstekt. 
  4. Tomatsalat: Skyll tomatene og persillen, og skrell løken. Kutt tomatene i grove biter, løken i skiver og plukk persillebladene fra stilkene. Ha grønnsakene i en serveringsskål og krydre med litt salt og pepper. Vend inn 1 ss olivenolje og press over resten av saften fra sitronen.
  5. God middag!