20-30
Laktosefri
Glutenfri
Kyllingvinger i barbequesaus med poteter, friske grønnsaker, aioli og sweet chilisaus
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sulfitt,
- egg,
- sennep
Basisvarer
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Ovnsbakte poteter
Poteter
350 g
Kyllingvinger i barbequesaus
Konfiterte kyllingvinger med koreansk barbecue
650 g
Barbecuesaus
1 pakke
Grønnsaker
Gulrot
1 stk
Gul paprika
1 stk
Agurk
½ stk
Servering
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½–1 pakke
Søt chilisaus
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 1025 kcal
- Fett 66 g
- Karbohydrater 67 g
- Protein 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Det er enklere å bryte kyllingvingene fra hverandre etter noen minutter i ovnen.
- Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.
- Ovnsbakte poteter: Skyll og kutt potetene i båter. Fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper og bak potetene i ovnen i omtrent 18 minutter, eller til de er gjennomstekte.
- Kyllingvinger i barbequesaus: Legg kyllingvingene i en ildfast form (se tips), og stek dem i ovnen i omtrent 15 minutter. Vend om på kyllingen underveis i steketiden, slik at den blir jevnt stekt. Fordel barbequesausen over kyllingen når det gjenstår 5 minutter av steketiden.
- Grønnsaker: Skrell gulroten, og skyll paprikaen og agurken. Kutt gulroten, paprikaen og agurken i staver og fordel grønnsakene i skåler eller på et fat.
- Servering: Server aiolien og den søte chilisausen til retten.