Godt og rimelig
Laktosefri
Garam masala-gryte med strimlet svin og risoni
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Hvetemel
- olje
- pepper
- salt
- smør
- vann
Risoni
150 g
Urtemarinert svinekjøtt
300 g
Gulrøtter
2 stk
Rødløk
1 stk
Garam masala
½–1 pakke
Kokoskrem
1 pakke
Oksebuljong
½–1 pakke
Smør
½ ss
Hvetemel
½ ss
Vann
1 dl
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 732 kcal
- Fett:
- 33 g
- Karbohydrater:
- 67 g
- Protein:
- 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt mer vann i gryten hvis du synes det trengs.
Kok risonien som anvist på pakken.
Varm opp en gryte til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter, uten å røre i det, til det har fått en stekeskorpe. Vend på kjøttet, og stek det i 2–3 minutter til. Stek gjerne kjøttet i flere omganger, slik at det blir stekt og ikke kokt. Ha kjøttet over på en tallerken.
Skrell og kutt gulrøttene og løken i terninger. Varm opp gryten fra steg 2 til middels høy varme, og ha i ½ ss smør og litt mer olje. Stek gulrøttene, løken, ½ ss hvetemel og garam masala-krydderet i omtrent 2 minutter. Tilsett kokoskremen, buljongen og 1 dl vann. Kok opp, skru ned varmen, og la gryten småkoke i 5 minutter, til gulrøttene er møre. Vend det stekte svinekjøttet inn i gryten, og smak til med litt salt og pepper.
God middag!