Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- grovkvernet sort pepper
- Litt salt
- solsikke-/rapsolje
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ta litt av kokevannet fra pastaen over i en liten kopp. Skulle sausen bli for tykk, sper du med kokevannet. Pass på temperaturen når du blander egg og rømmemiks sammen med pasta. Er det for varmt kan egget klumpe seg og retten kan fremstå som tørr. Da er litt av kokevannet godt å ha.
Sett over en kjele med rikelig, lettsaltet vann til koking av spagetti. Kok spagettien al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 8–10 minutter.
Kutt løk i tynne skiver. Varm opp en stekepanne med olje og stek baconet sprøtt. Tilsett løkskivene og la dem steke med til de er gylne.
Når pastaen er ferdig kokt, sil av den i et dørslag og ha den tilbake i kjelen.
Pisk egg og rømmemiks sammen i en bolle og vend inn ønsket mengde spagetti. Bland inn bacon og løk. Del tomaten i biter og bland den inn til slutt.
Server spagetti carbonara med sort pepper og revet parmesan. Drypp gjerne over litt god olivenolje.
God middag!