Mager svinekam med bakt blomkål og grønnkål, sjysaus og rørte tyttebær
Roede
Laktosefri

Mager svinekam med bakt blomkål og grønnkål, sjysaus og rørte tyttebær

Retten har ingen vurdering
Under 45 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • margarin
  • hvetemel
  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Gulrøtter
2 stk
Blomkål
½–1 stk
Strimlet grønnkål
50 g
Olje
1 ts
Mager svinekam i skiver
300 g
Olje
1 ts
Oksebuljong
½–1 pakke
Margarin
½ ss
(Melk)
Hvetemel
1 ss
(Hvete)
Vann
2 dl
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 556 kcal
  • Fett: 18 g
  • Karbohydrater: 56 g
  • Protein: 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
 Ha potetene i en kjele, og dekk dem med vann. Kok potetene i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
 Skrell og kutt gulrøttene i skiver på skrå. Kutt blomkålen i buketter. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er gylne og møre. Vend grønnkålen inn med grønnsakene når det gjenstår 5 minutter av steketiden. 
 Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 3–4 minutter på hver side, til det er gjennomstekt. Legg kjøttet over på en tallerken, og la det hvile frem til servering.
 Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme. Smelt ½ ss margarin i pannen, og la det bruse til det får en lys brun farge. Rør inn 1 ss hvetemel og halvparten av oksebuljongen, og spe på med 2 dl vann litt og litt, under omrøring. Kok opp og la sausen småkoke i et par minutter. Smak til med pepper og eventuelt resten av buljongen. 
Server de rørte tyttebærene til retten.
God middag! 
150 g Ovnsbakte grønnsaker: 170 g Svinekjøtt: 125 g Sjysaus: 3 ss Tyttebær: 1 ss Energiinnhold: ca. 540 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!