Vegetarisk søtpotetburger med nachos, speilegg og avokado- og kikertdipp
Vegetar

Vegetarisk søtpotetburger med nachos, speilegg og avokado- og kikertdipp

Retten har ingen vurdering
Under 40 min
16 Ingredienser
Krydret søtpotet kombinert med deilig avokado- og kikertdipp, sprø nachos og frisk salat, er dette en burger å lengte etter.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Spelthvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Søtpotet
1 stk
Røkt chilimix
½ pakke
Persillade
½ pakke
(Sulfitt)
Rødløk
½ stk
Tomat
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Rød chili
½ stk
Lime
½ stk
Kikerter
1 pakke
Guacamole
1 pakke
Lettrømme
150 g
(Melk, Laktose)
Persillade
½ pakke
(Sulfitt)
Lime
½ stk
Egg
2 stk
(Egg)
Brioche-hamburgerbrød
1 pakke
(Egg, Hvete, Spelthvete, Melk, Laktose)
Tortillachips
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 945 kcal
  • Fett: 44 g
  • Karbohydrater: 107 g
  • Protein: 30 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Chilimixen kan være litt sterkt for de minste, og kan serveres ved siden av. Guacamolen, rømmen og kikertene kan serveres hver for seg.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skrell og kutt søtpoteten i centimetertykke skiver på langs. Legg dem over på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, ønsket mengde av den røkte chilimixen, halve pakken med persilladen, salt og pepper. Stek søtpotetskivene i ovnen 15–18 minutter.
 Kutt av enden på hjertesalaten. Skyll salaten, tomaten, chilien og limen. Kutt tomaten i skiver. Del halve limen i båter, og kutt chilien i tynne skiver. Tørk salaten. Legg grønnsakene på et fat, eller i hver sin serveringsskål. 
 Sil av og skyll kikertene. Ha kikertene, guacamolen, lettrømmen, resten av persilladen og litt limesaft over i et litermål (se tips). Kjør blandingen sammen med stavmikser. Smak til med salt og pepper.  
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek eggene i 1–2 minutter på hver side, eller etter eget ønske. Krydre med litt salt og pepper.
 Varm hamburgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering.
 Sett sammen burgere av hamburgerbrødene, søtpoteten, grønnsakene, speileggene og dippen. Topp med litt knuste nachochips. Server limebåtene, resten av dippen og nachosen til burgeren. 
God middag!