Bondeomelett med langbrød og tomatsalat
Ny oppskrift
Under 45 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Gluten·
- Melk
Basisvarer:
- Evt. smør
- extra virgin olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Langbrød av fullkorn
2 stk
Evt. smør
Poteter
400 g
Purreløk
½ stk
Rød paprika
1 stk
Fiskekrydder
½ pakke
Strimlet kokt skinke
300 g
Egg
4 stk
Lettmelk
½-1 dl
Ruccola
50 g
Klasetomater
1 stk
Extra virgin olivenolje
2 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Osterester i kjøleskapet? Vend litt revet ost inn i omelettrøren før steking eller ha det på toppen for å gratinere omeletten. Eventuelt kan du steke omeletten i stekeovnen i 20 minutter på 210 grader i en smurt ildfast form eller i en stekepanne som tåler det.
Varm opp ovnen til 210 grader varmluft. Langbrødene kan stekes underveis i tilberedningen og serveres varmt og nystekt, eller litt avkjølt.
Kok opp en kjele med lettsaltet vann til potetene. Del potetene i terninger. Når vannet har kokt, ha potet-terningene i kjelen og skru ned til medium varme. La potetene trekke seg møre i omtrent 15 minutter.
Kutt purreløken i to på langs, og skyll den godt i kaldt vann. Kutt purreløken i skiver og paprikaen i terninger.
Varm opp olje i en vid stekepanne til middels varme. Tilsett purreløk og stek den til den er myk. Ha i poteter, paprika, skinke og fiskekrydder, og stek videre i 3–4 minutter.
Pisk eggene sammen med melk, salt og pepper. Hell eggeblandingen over grønnsakene, skru ned temperaturen til middels lav varme, og stek omeletten under lokk i 10–15 minutter, eller til den har stivnet.
Skyll og tørk ruccola, og kutt tomaten i skiver. Fordel salaten utover en tallerken og legg tomatskivene oppå salaten. Ha på salt og pepper og drypp over litt olivenolje.
Server omelett med langbrød og tomatsalat.
God middag!