Soya- og ingefærbakt kyllinglår med fullkornsris, syrlig rødkålsalat og koriander
20-30
Roede
Laktosefri

Soya- og ingefærbakt kyllinglår med fullkornsris, syrlig rødkålsalat og koriander

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • vann
  • olje
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • salt
  • pepper

Ris

fullkornsris
Fullkornsris
135 g

Soya- og ingefærbakt kyllinglår

kyllinglår
Kyllinglår
520 g
soya- og ingefærsaus
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
½–1 pakke
Vann
2 ss
Olje
1 ts

Syrlig rødkålsalat

appelsin
Appelsin
1 stk
spinat
Spinat
50 g
koriander
Koriander
1 bunt
finsnittet rødkål
Finsnittet rødkål
100 g
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
½–1 pakke
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ts
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 747 kcal
  • Fett 34 g
  • Karbohydrater 64 g
  • Protein 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett inn et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste, og stek den i ovnen til kjernetemperaturen ligger på 65 grader. La kyllingen hvile i 5–10 minutter. Da vil temperaturen ligge på 68–72 grader, som er perfekt for kyllinglår.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  3. Soya- og ingefærbakt kyllinglår: Ha kyllingen i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek kyllingen i ovnen i 20–25 minutter, til den er gjennomstekt (se tips). Hell soya- og ingefærsausen og 2 ss vann over kyllingen i formen når det gjenstår 5 minutter av kyllingens steketid. 
  4. Syrlig rødkålsalat: Skyll appelsinen, spinaten og korianderen. Finriv skallet av appelsinen (kun det oransje) på et rivjern, og ha det i en bolle. Skrell og kutt appelsinen i skiver. Snitt spinaten og grovhakk korianderen. Ha appelsinen, spinaten, korianderen og rødkålen i bollen, og vend det hele godt sammen. Smak til med litt eddik og salt, og topp salaten med sesamfrøene rett før servering. 
  1. Kyllinglår: 1 stk Ris: 100 g Salat: 150 g Saus: 2 ss Energiinnhold: ca. 450 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).