Buddha bowl med søtpotetmos, bulgur og spicy kikerter
Laktosefri
Vegetar

Buddha bowl med søtpotetmos, bulgur og spicy kikerter

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
11 Ingredienser
Buddha bowl er en vegetarrett som består av forskjellige typer grønnsaker og tilbehør, pent dandert i en skål.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • olje
  • salt
  • pepper
Søtpotet
1 stk
Ingefær
½ bit
Smør
1 ss
(Melk)
Bulgur
125 g
(Hvete)
Kikerter
1 pakke
Røkt chilimix
½–1 pakke
Cherrytomater
1 pakke
Avokado
1 stk
Spinat
50 g
Rødløk
1 stk
Lime
1 stk
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 729 kcal
  • Fett: 37 g
  • Karbohydrater: 79 g
  • Protein: 21 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis avokadoen er umoden kan du fremskynde modningsprosessen ved å oppbevare den i romtemperatur på kjøkkenbenken sammen med epler, gjerne i en pose.

Skrell og kutt søtpoteten i terninger, og kok dem i 10–15 minutter, eller til de er gjennomkokte.      
Tilbered bulguren som anvist på pakken.  
Sil og skyll kikertene, og tørk dem med kjøkkenpapir. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kikertene i omtrent 2 minutter, og krydre med salt og ønsket mengde av chilimixen.   
Skyll og del cherrytomatene i to. Kutt avokadoen i to og fjern steinen. Løft forsiktig ut avokadokjøttet med en skje, og kutt det i skiver. Skyll spinaten i kaldt vann. Skrell og kutt løken i strimler. Ha løkstrimlene i en skål og skvis over saften fra limen.   
 Skrell og finriv 1–2 ss ingefær på et rivjern. Sil vannet av søtpotetbitene, ha dem tilbake i kjelen, og mos dem sammen med 1 ss smør og ingefæren. Smak til med salt og pepper. 
Fordel bulguren og søtpotetmosen i skåler, og topp med kikertene og resten av tilbehøret. Drypp baslamicovinaigretten over retten ved servering.
God middag!