Frisk sommersalat med marinert kylling, nektarin og epletzatziki

Sommer

Glutenfri

Frisk sommersalat med marinert kylling, nektarin og epletzatziki

3.92 (112)
Under 20 min
11 Ingredienser
Denne sommersalaten er både enkel, rask og skikkelig god. Nyt kombinasjonen av saftig kylling, søt nektarin, og frisk epletzatziki.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • salt
  • pepper
  • olje
Kjerneblanding
1 pakke
Røkt chilimix
½ pakke
Agurk
½ stk
Grønt eple
1 stk
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Kyllinggyros
300 g
Agurk
½ stk
Nektarin
1 stk
Tobladssalat
100 g
Finsnittet rødkål
100 g
Olivenolje
1 ss
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 688 kcal
  • Fett: 47 g
  • Karbohydrater: 28 g
  • Protein: 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

 Varm opp en stekepanne til middels varme. Tilsett kjerneblandingen og rist den i omtrent 2 minutter til kjernene er gylne. Drypp over litt olje og vend inn ønsket mengde av chilimixen. Ha kjernene over i en skål. 
 Riv halve agurken og eplet på den grove siden av rivjernet. Klem ut vannet. Ha yoghurten i en skål og bland inn agurken, eplet og persilladen. Smak til med salt og pepper. 
 Varm opp samme stekepanne som du stekte kjernene i, til middels høy varme, og tilsett litt olje. Stek kyllingkjøttet i 6–7 minutter. 
 Kutt resten av agurken i terninger og nektarinen i båter. Ha salaten og rødkålen i en bolle og vend inn 1 ss olivenolje og 1 ss eddik. Fordel salaten på et stort fat, og topp med agurken, nektarinene og kyllingen. 
Topp salaten med kjerneblandingen og server epletzatzikien ved siden av.
God middag!