Kyllingfilet med paprikapesto-pasta, bakte cherrytomater og brokkoli
Ny oppskrift
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Gluten·
- Mandler·
- Cashewnøtter·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Fullkornslinguine
250 g
Brokkoli
1 stk
Cherrytomater
250 g
Gul paprika
1 stk
Paprikapesto
1 glass
Seterrømme
150 g
Skivet kyllingfilet
450 g
Sitruskrydder
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bland inn litt sitronsaft eller hvitløk i pesto- og rømmeblandingen.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Tilbered pastaen som anvist på pakken.
Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Fjern bladene fra cherrytomatene. Ha brokkolien og tomatene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Sett brettet i ovnen og stek grønnsakene i 15–20 minutter.
Kutt paprikaen i staver, og legg paprikastavene i en serveringsskål.
Bland pesto og seterrømme i en skål.
Varm opp en stekepanne med litt olje på høy varme. Stek kyllingen, gjerne i to omganger, i 1–2 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Krydre med sitruskrydder.
Hell vannet av pastaen, men spar på ca. 1 dl av pastavannet. Vend pesto- og rømmeblandingen og pastavannet inn i pastaen. Pestoen kan serveres ved siden av om barna foretrekker det.
Server kyllingfilet med pesto-pasta og grønnsaker.
God middag!