Tom Kha Gai: Thailandsk kokosmelksuppe med kylling
Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Salt
- soyasaus
Tom kha gai-base
400 pose
Salt
ts
Soyasaus
ss
Koriander
1/2 bunt
Rødløk
1/2 stk
Ovnsbakt kyllingkjøtt
180 g
Grønne bønner
1 pakke
Lime
stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilsett gjerne litt fish sauce rett før servering. Du kan også ha i litt ekstra chili om du liker det sterkt. Ønsker du mer mat, kan du koke ris eller nudler og servere det ved siden av. Vi anbefaler å ikke tilberede denne retten sous vide, da både grønnsaker og kylling har godt av å koke med i suppen. Det tar bedre vare på både næringsinnhold og smaker.
Klipp opp posen og ha suppen over i en kjele. Varm den opp mot kokepunktet. Skjær rødløk og tilsett i suppa, la det hele trekke i 4-5 minutter.
Ha i kyllingen, varm suppen opp igjen mot kokepunktet og la det småkoke i 1 minutt. Smak til med salt, pepper, lime og eventuelt litt soyasaus. Hakk koriander og dryss den over suppen.
God middag!