Tom Kha Gai: Thailandsk kokosmelksuppe med kylling

Tom Kha Gai: Thailandsk kokosmelksuppe med kylling

Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

1 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Salt
    • soyasaus
    Tom kha gai-base
    400 pose
    Salt
    ts
    Soyasaus
    ss
    Koriander
    1/2 bunt
    Rødløk
    1/2 stk
    Ovnsbakt kyllingkjøtt
    180 g
    Grønne bønner
    1 pakke
    Lime
    stk
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Tilsett gjerne litt fish sauce rett før servering. Du kan også ha i litt ekstra chili om du liker det sterkt. Ønsker du mer mat, kan du koke ris eller nudler og servere det ved siden av. Vi anbefaler å ikke tilberede denne retten sous vide, da både grønnsaker og kylling har godt av å koke med i suppen. Det tar bedre vare på både næringsinnhold og smaker.

    Klipp opp posen og ha suppen over i en kjele. Varm den opp mot kokepunktet. Skjær rødløk og tilsett i suppa, la det hele trekke i 4-5 minutter.
    Ha i kyllingen, varm suppen opp igjen mot kokepunktet og la det småkoke i 1 minutt. Smak til med salt, pepper, lime og eventuelt litt soyasaus. Hakk koriander og dryss den over suppen.
    God middag!