Sommer
Glutenfri
Laksefilet med ovnsbakte poteter, agurk- og reddiksalat og kryddersmør
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Fet og god laks med frisk sitruskrydder er en perfekt smakskombinasjon. Den fargerike og sprø agurksalaten og de bakte potetene er perfekt tilbehør.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Poteter
350 g
Agurk
½ stk
Reddiker
1 pakke
Lett urtedressing
½ pakke
Laksefilet
270 g
Sitruskrydder
1 pakke
Kryddersmør
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 584 kcal
- Fett:
- 36 g
- Karbohydrater:
- 34 g
- Protein:
- 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Grill ute hvis været tillater. Gni inn fisken med olje og krydre med sitruskrydder. Grill så fisken over direkte varme i omtrent 2 minutter på hver side.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft (se tips).
Skyll og kutt potetene i fire. Ha potetene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter.
Skyll agurken og reddikene. Del agurken på langs, og kutt den i lange, tynne strimler med en mandolin eller en skarp kniv, eller i skiver med en ostehøvel. Kutt reddikene i skiver. Ha agurk- og reddikskivene i en salatbolle, vend inn urtedressingen, og smak til med salt og pepper.
Krydre fisken med sitruskrydderet. Legg fisken i den ildfaste formen sammen med potetene når det gjenstår omtrent 8 minutter av potetenes steketid. Stek fisken og potetene ferdige sammen.
Server kryddersmøret til retten.
God middag!