Krydret kylling med tomatbulgur og gulrotsalat med yoghurt og mynte
20-30
Roede

Krydret kylling med tomatbulgur og gulrotsalat med yoghurt og mynte

Ingredienser

Allergener
 • Laktose,
 • hvete,
 • melk

Basisvarer

 • olje
 • vann
 • salt

Tomatbulgur og krydret kylling

rødløk
Rødløk
½ stk
spisspaprika
Spisspaprika
1 stk
sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
Sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
300 g
tyrkisk krydder
Tyrkisk krydder
½ pakke
tomatpuré
Tomatpuré
1 pakke
bulgur
Bulgur (Hvete)
125 g
hønsebuljong
Hønsebuljong
1 pakke
Olje
1 ts
Vann
2 ½ dl

Gulrotsalat med yoghurt og mynte

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
rødløk
Rødløk
½ stk
yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
mynte
Mynte
½ pakke
chiliflak
Chiliflak
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
 • Energi 562 kcal
 • Fett 18 g
 • Karbohydrater 57 g
 • Protein 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

 1. Tomatbulgur og krydret kylling: Skrell og kutt halve rødløken i båter. Skyll, rens og kutt paprikaen i grove biter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2 minutter på hver side, til den får litt stekeskorpe. Krydre med det tyrkiske krydderet, og legg kyllingen over på en tallerken. Ha litt ny olje i stekepannen og stek paprikaen og løken i 2 minutter. Legg grønnsakene over på tallerkenen med kyllingen.
 2. Tomatbulgur og krydret kylling, fortsettelse: Varm opp stekepannen fra steg 1 til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Ha i tomatpuréen og bulguren, og stek det i omtrent 1 minutt. Tilsett 2½ dl vann og hønsebuljongen, og kok opp. La bulguren småkoke på lav varme under lokk i 8–10 minutter. Rør om jevnlig, slik at det ikke svir seg. Legg i kyllingen og grønnsakene, dekk med lokk, og la det stå på svak varme i 5 minutter til, eller til kyllingen er gjennomvarm.
 3. Gulrotsalat med yoghurt og mynte: Skrell og kutt lange bånd av gulrøttene med en skreller eller mandolin. Kutt resten av rødløken i tynne skiver. Skyll og grovhakk ønsket mengde av mynten. Ha gulrotbåndene og rødløken i en skål, og vend inn yoghurten og mynten. Smak til med litt salt, og topp med chiliflakene.
 4. Vel bekomme!
 1. Kylling: 150 g Tomatbulgur: 150 g Gulrotsalat: 100 g Energiinnhold: ca. 360 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).