Fiskekaker med gulrotpuré, ertesmør og kokte poteter
20-30
Glutenfri

Fiskekaker med gulrotpuré, ertesmør og kokte poteter

En barnevennlig rett med milde og kjente smaker, laget med en ny vri. Retten består av få råvarer, som gjør at den er enkel å lage i en travel hverdag.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • soyasaus
  • salt
  • pepper
  • olje

Kokte poteter

poteter
Poteter
350 g

Gulrotpuré

gulrøtter
Gulrøtter
400 g
lett crème fraîche
Lett crème fraîche (Melk, Laktose)
½ pakke

Fiskekaker

fiskekaker
Fiskekaker (Fisk, Melk, Laktose)
360 g

Ertesmør

kryddersmør
Kryddersmør (Melk, Laktose)
½ pakke
grønne erter
Grønne erter
125 g
lime
Lime
½ stk
Soyasaus (Soya)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 680 kcal
  • Fett 33 g
  • Karbohydrater 65 g
  • Protein 30 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Legg fiskekakene i en ildfast form, og ha i ½ dl vann. Dekk formen med aluminiumsfolie, og varm fiskekakene i ovnen i omtrent 15 minutter, til de er gjennomvarme.

  1. Kokte poteter: Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
  2. Gulrotpuré: Sett over en kjele med vann til koking av gulrøttene. Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Kok dem i omtrent 10 minutter, eller til de er møre. Hell av vannet, og kjør gulrøttene og crème fraîchen til en jevn puré med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.    
  3. Fiskekaker: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fiskekakene i 2–3 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme. 
  4. Ertesmør: Smelt kryddersmøret i en kjele og tilsett ertene. La ertene trekke i smøret i 2 minutter. Tilsett 1 ss soyasaus og smak til med litt saft fra limen rett før servering. Kutt eventuelle rester av limen i båter og server dem til retten.  
  5. God middag!