Teriyakibakt svinefilet med jasminris og kålsalat
20-30
Laktosefri

Teriyakibakt svinefilet med jasminris og kålsalat

Svinefilet tåler mye smak, og passer perfekt med teriyakisaus. Den syrlige kålsalaten passer godt til det smakfulle kjøttet.

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • salt
  • soyasaus
  • pepper
  • olje

Teriyakibakt svinefilet

filetstykke av svin
Filetstykke av svin
300 g
teriyakisaus
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
½ pakke

Jasminris

ris
Ris
135 g

Kålsalat

rødløk
Rødløk
½ stk
reddiker
Reddiker
1 bunt
delt kinakål
Delt kinakål
200 g
lime
Lime
½ stk
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Salt
¼ ts
Soyasaus (Soya)
2 ss

Tilbehør

lime
Lime
½ stk
teriyakisaus
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 542 kcal
  • Fett 7 g
  • Karbohydrater 73 g
  • Protein 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Wok kålen hvis du ønsker. Har du et steketermometer? Stek svinefileten til den har en kjernetemperatur på 68–70 grader. Hell stekesjyen over retten ved servering.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
  2. Teriyakibakt svinefilet: Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side, til det er gyllent. Legg kjøttet over i en ildfast form, og stek det i ovnen i 12–15 minutter (se tips). Ha teriyakisausen over kjøttet når det gjenstår 5 minutter av steketiden. Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile i 5 minutter før du skjærer det i skiver.    
  3. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken. 
  4. Kålsalat: Skrell og kutt løken i tynne skiver. Skyll og kutt reddikene i tynne skiver eller i fire biter. Skyll og kutt kinakålen i strimler. Bland sammen løken, reddikene og kinakålen i en skål. Vend inn 2 ss soyasaus, litt av saften fra limen, sesamfrøene og ¼ ts salt. Vend det hele godt sammen før servering.   
  5. Tilbehør: Kutt resten av limen i båter, og server båtene og resten av teriyakisausen til retten.