Paprikakremet pasta med kylling og spinat
20-30

Paprikakremet pasta med kylling og spinat

Kremet pasta med saftig kylling og søt paprika. En nydelig hverdagsmiddag for hele familien.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper

Linguine

pasta
Pasta (Hvete)
200 g

Paprikasaus

rød paprika
Rød paprika
1½ stk
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
2 stk
spinat
Spinat
50 g
paprikakrydder
Paprikakrydder
½–1 pakke
hønsebuljong
Hønsebuljong
1 pakke
kokestabil matfløte
Kokestabil matfløte (Melk, Laktose)
1 pakke

Kylling

utbenet kyllinglår u/skinn
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
rød paprika
Rød paprika
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 834 kcal
  • Fett 31 g
  • Karbohydrater 86 g
  • Protein 52 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilsett gjerne litt soyasaus sammen med kyllingen det siste minuttet av steketiden for mer smak.

  1. Linguine: Tilbered pastaen som anvist på pakken.
  2. Paprikasaus: Skyll og rens paprikaene. Kutt 1½ paprika i grove biter, og den siste halvdelen i små terninger. Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Skyll spinaten i kaldt vann. 
  3. Paprikasaus, fortsettelse: Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek den grovkuttede paprikaen, løken og hvitløken i omtrent 5 minutter, til grønnsakene er møre. Ha i halve pakken med paprikakrydderet, hønsebuljongen og matfløten. Kok paprikasausen i 5 minutter. Kjør den jevn med en stavmikser, og smak til med salt, pepper og eventuelt mer av paprikakrydderet. Hvis sausen blir for tykk, kan du spe på med litt vann til ønsket konsistens.     
  4. Kylling: Skjær kyllingen i mindre biter. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha litt olje. Stek kyllingen i 5–6 minutter, til den er gyllen og gjennomstekt. Ha i resten av paprikaen og spinaten de siste 2 minuttene av steketiden.
  5. Servering: Bland sammen pastaen og paprikasausen rett før servering. Topp retten med kyllingen, paprikaen og spinaten.