Bbq-bowl med pulled pork med jalapeño, ris, bakt paprika og ristet mais
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Bbq-bowl med pulled pork med jalapeño, ris, bakt paprika og ristet mais

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • egg,
  • sennep

Basisvarer

  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
  • olje
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)

Bakt paprika og ristet mais

rød paprika
Rød paprika
1 stk
gul løk
Gul løk
½ stk
mais
Mais
1 pakke
røkt paprikakrydder
Røkt paprikakrydder
½–1 pakke

Pulled pork

Sous vide svinebog med jalapeno
Sous vide svinebog med jalapeno
300 g
barbecuesaus
Barbecuesaus
½–1 pakke

Ris

jasminris
Jasminris
135 g

Coleslaw

finsnittet hodekål
Finsnittet hodekål
150 g
aioli
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½–1 pakke
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
½ ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 801 kcal
  • Fett 37 g
  • Karbohydrater 83 g
  • Protein 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du lar den strimlede kålen ligge i skålen med litt salt, for deretter å skylle den lett og presse ut vannet, blir kålen mykere og lettere å blande med aiolien.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Bakt paprika og ristet mais: Skyll paprikaen og skrell løken. Hell laken av maisen. Kutt paprikaen i grove skiver og løken i båter. Ha maisen i en skål og vend inn litt olje og ønsket mengde av paprikakrydderet. Ha paprikaen og løken på et stekebrett med bakepapir, men hold av litt plass til maisen. Vend inn litt olje, salt og pepper, og bak paprikaen og løken i ovnen i omtrent 15 minutter, til det er gyllent. Ha maisen på brettet når det gjenstår omtrent 5 minutter av steketiden. 
  3. Pulled pork: Ha svinebogen og kraften fra pakken i en ildfast form. Dekk formen med aluminiumsfolie og varm kjøttet i ovnen i 12–15 minutter. Ta formen ut av ovnen, riv kjøttet fra hverandre med gafler, og vend inn barbecuesausen. Hold kjøttet varmt i ovnen frem til servering. 
  4. Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  5. Coleslaw: Ha kålen i en serveringsskål (se tips), og vend inn aiolien og ½ ss eddik. Smak til med salt og pepper og eventuelle rester fra paprikakrydderet. 
  6. Fordel risen i skåler og ha bbq pulled porken, den bakte paprikaen og løken og coleslawen over. Topp med den ristede maisen.