Krydrede kyllingspyd med soyabakt aubergine, tomatsalat og hjemmelaget hummus
30-40
Glutenfri

Krydrede kyllingspyd med soyabakt aubergine, tomatsalat og hjemmelaget hummus

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • sennep,
  • melk,
  • soya,
  • selleri

Basisvarer

  • soyasaus
  • olivenolje
  • salt
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper

Ovnsbakte poteter og soyabakt aubergine

poteter
Poteter
350 g
aubergine
Aubergine
1 stk
Soyasaus (Soya)
2 ss

Tomatsalat

tomat
Tomat
1 stk
rødløk
Rødløk
½ stk
sitron
Sitron
½ stk
Olivenolje
½ ss

Hummus

kikerter
Kikerter
1 pakke
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
tyrkisk krydder
Tyrkisk krydder
1 pakke
sitron
Sitron
½ stk
Olivenolje
3 ss
Salt
¼ ts

Kyllingspyd

krydrede kyllingspyd
Krydrede kyllingspyd
300 g

Tilbehør

hvitløksdressing
Hvitløksdressing (Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 732 kcal
  • Fett 36 g
  • Karbohydrater 57 g
  • Protein 45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Grill ute hvis været tillater det: Gni inn kyllingspydene med litt olje. Grill så spydene over direkte varme i omtrent 3 minutter på hver side. La kyllingen hvile i et par minutter før servering.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft (se tips).
  2. Ovnsbakte poteter og soyabakt aubergine: Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene på den ene halvdelen av et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Skyll og kutt auberginen i grove biter. Fordel dem utover andre halvdel av stekebrettet, og vend inn litt olje og 2 ss soyasaus. Stek potetene og auberginen i ovnen i 20–25 minutter. 
  3. Tomatsalat: Skyll og kutt tomaten i terninger. Skrell og finhakk rødløken. Ha tomaten og løken i en skål og bland inn saften fra halve sitronen, ½ ss olivenolje, litt salt og pepper.
  4. Hummus: Ha kikertene i en sil, og ta vare på laken i en skål. Ha kikertene i et litermål. Skrell og knus hvitløken, og ha den i skålen med kikertene. Tilsett det tyrkiske krydderet, saften fra resten av sitronen, 3 ss olivenolje, ¼ ts salt og 3 ss av kikertlaken, og kjør det hele sammen med en stavmikser til en jevn hummus. Tilsett eventuelt mer av laken eller litt vann for en løsere hummus.
  5. Kyllingspyd: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingspydene i 2–3 minutter på hver side, eller til de er gylne og gjennomstekte. 
  6. Tilbehør: Server hvitløksdressingen til retten.