Sitrusstekt kyllingbryst med brokkoli- og blomkålbuketter og curry- og mangodressing
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Sitrusstekt kyllingbryst med brokkoli- og blomkålbuketter og curry- og mangodressing

Det gode sitruskrydderet passer perfekt sammen med saftig kylling og den gode fruktige dressingen.

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • egg,
  • sennep

Basisvarer

  • vann
  • salt
  • pepper
  • olje

Svart ris

svart ris
Svart ris
125 g
Vann
1 l

Sitrusstekt kyllingbryst

rødløk
Rødløk
½ stk
kyllingbryst
Kyllingbryst
250 g
sitruskrydder
Sitruskrydder (Sulfitt)
½ pakke

Brokkoli og blomkål

brokkoli- og blomkålbuketter
Brokkoli- og blomkålbuketter
150 g

Tilbehør

curry- og mangodressing
Curry- og mangodressing (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 785 kcal
  • Fett 34 g
  • Karbohydrater 57 g
  • Protein 63 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett i et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste, og stek den videre i ovnen til kjernetemperaturen er på 65 grader. La den hvile i 5–10 minutter før du skjærer den opp i tynne skiver. Da vil temperaturen ligge rundt 68–70 grader.

  1. Svart ris: Kok opp 1 liter lettsaltet vann i en kjele. Skyll risen i et dørslag, og kok den under lokk på middels varme i omtrent 20 minutter. Sil av vannet, og la risen dampe av seg i 5 minutter før servering.
  2. Sitrusstekt kyllingbryst: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Del kyllingbrystet i to på langs. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingbrystet med skinnsiden ned i omtrent 2 minutter, til det er gyllent. Stek det deretter raskt på de andre sidene, til det har en jevn stekeflate. Skru ned til middels varme, tilsett rødløken, og krydre kyllingen med sitruskrydderet. La rødløken og kyllingen surre i 8–10 minutter, til kyllingen er gjennomstekt. Legg kyllingen på en tallerken, og la den hvilen mens du tilbereder resten.
  3. Brokkoli- og blomkål: Kok brokkoli- og blomkålbukettene i 4–5 minutter, eller til de er møre. Hell av vannet.
  4. Tilbehør: Ha curry- og mangodressingen til retten.
  5. Restetips: Lag stekt ris med restene av risen og grønnsakene. Stek risen sammen med grønnsakene, og tilsett egg og soyasaus.