Indrefilet av svin med fransk potetsalat
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Indrefilet av svin med fransk potetsalat

Deilig, saftig kjøtt med en smakfull marinade som stekes mørt i ovnen. Den syrlige potetsalaten er perfekt til.

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • sennep

Basisvarer

  • salt
  • pepper
  • olje

Fransk potetsalat

kokte timian- og hvitløkspoteter
Kokte timian- og hvitløkspoteter (Sulfitt)
200 g
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
rød paprika
Rød paprika
½–1 stk
sennepsvinaigrette
Sennepsvinaigrette (Sulfitt, Sennep)
½–1 pakke

Indrefilet av svin

indrefilet av svin
Indrefilet av svin
180 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 576 kcal
  • Fett 25 g
  • Karbohydrater 42 g
  • Protein 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett inn et steketermometer, og stek kjøttet til det holder 65 grader i kjernetemperatur. La kjøttet hvile til kjernetemperaturen ligger på 68–70 grader. Du kan også dele fileten i skiver for raskere steking.

  1. Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft.
  2. Fransk potetsalat: Kok opp en kjele med vann. Legg posen med kokte timian- og hvitløkspoteter i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
  3. Indrefilet av svin: Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side, til det er gyllent. Legg kjøttet over i en ildfast form, og stek det i ovnen i 8–10 minutter. Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile i 5 minutter før du skjærer det i skiver. Hell stekesjyen over kjøttet ved servering. 
  4. Fransk potetsalat, fortsettelse: Skrell og finhakk sjalottløken. Rens og kutt paprikaen i strimler. Kutt potetene i to. Bland potetbitene, sjalottløken, paprikaen og sennepsvinaigretten i en salatbolle. Smak til med salt og pepper. 
  5. Restetips: Skjær resten av kjøttet i tynne skiver, og bruk det som pålegg. Kjøttet holder seg i 3–4 dager i kjøleskapet.