Moussaka i en fei

Moussaka i en fei

3.99 (82)
Under 25 min
0 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Evt. revet ost
    • malt kanel
    • salt
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    MINI-KOKKEN: Skrell auberginen med en gulrotskreller. Del den i to på langs og kutt den deretter i terninger. Ha auberginen i et dørslag og strø over 2 teskjeer med salt. Nå skal auberginen hvile i 5 minutter før den skal stekes. Tar du tiden?

    «AUBERGINE»: Se så kul denne grønnsaken er! Og ser du den fine fargen den har? Det er litt rart at auberginen kan være så mørk utenpå og helt hvit inni. Den har også en ganske kul form. På engelsk kalles den for eggplant, og det er litt fordi den har nesten samme form som et stort egg! Visste du at auberginen egentlig er en frukt? Den utvikles nemlig fra en blomst og inneholder frø. Men vi bruker den som en grønnsak. Kjøttet er svampeaktig og ganske bittert, ellers smaker det veldig lite. Om du deler opp auberginen og har på salt, vil mye av bitterstoffene forsvinne. Auberginen inneholder noe som heter kostfiber. Kostfiber er viktig for at magen og tarmen din skal ha det bra, og det gjør det lettere for deg å gå på nummer to på do.
    Sett ovnen på 210 grader varmluft.
    Kutt auberginen i terninger. Legg terningene i et dørslag og bland inn salt. Saltet gjør at mye av bitterstoffene blir borte. Skallet på auberginen kan bli litt seig å tygge, så du kan skrelle den om du ønsker det. Når auberginen har ligget i dørslaget i 5 minutter, skyll av væsken som har piplet frem.
    Varm kjøttsausen forsiktig i en kjele. Kutt løk i teninger.
    Varm opp en stekepanne og stek løken blank i olje. Tilsett auberginen og stek den lett. Ha løken og auberginen i kjelen med kjøttsausen. Smak til med kanel og hakket persille.
    Hell kjøttsausen over i en ildfast form. Kutt potetene i skiver og fordel dem over kjøttsausen. Ha bechamelsaus over potetene og ha eventuelt på litt revet ost til slutt.
    Sett formen i ovnen og stek moussakaen i omtrent 8–12 minutter til den er gyllen.
    God middag!