Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Melk
- salt
- solsikke-/rapsolje
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
MINI-KOKKEN: I dag er brokkolien din oppgave. Del brokkolien i to så den ligger støtt. Skjær av stilken. Skrell den og del den i biter. (ps: stilken er like god som blomsten, om ikke bedre. Ta en smak da vel.) del resten i små buketter. Brokkolien skal kokes i lettsaltet vann i 3 minutter. Få hjelp av en voksen til å sette på vann og sile det av når brokkolien er ferdig.
Varm opp ovnen til 180 grader varmluft og sett over en kjele med vann til koking av brokkoli.
Kutt brokkolien i buketter. Skrell stilken og del den i biter. Kok brokkolibukettene- og bitene i 3 minutter og sil av vannet
Visp sammen egg, melk, salt og pepper.
Smør en ildfast form (som rommer ca 1 liter væske) med olje. Fordel brokkoli og skinke i formen og dekk til med eggeblandingen og strø over revet ost. Sett formen i ovnen og stek omeletten i omtrent 15-20 minutter. Den er ferdig når den er fast i midten.
Strimle hjertesalat og paprika og riv gurot. Bland det sammen eller ha salat og gulrot i hver sin skål.
Varm pitabrødene i ovnen til de er gylne.
Fyll pitabrødene med omelett, salat, gulrot og pepperrotdressing.
«Brokkoli» Brokkoli er en kålplante som kommer fra Italia. Brokkolien er i slekt med blomkål og kalles også for aspargeskål. De fleste av oss velger å spise den fine grønne blomsten, men har du prøvd å spise stilken også? Stilken er mild og sprø, skrell den og kutt den i staver, spis den rå eller kok dem forsiktig sammen resten av brokkolien neste gang du skal ha brokkoli til middag, ha på smør og nyt. Brokkoli er en av de mest næringsrike grønnsakene vi har, full av blant annet Folat som bidrar til redusert utmattelse og tretthet. Vitamin-C som styrker immunforsvaret og øker opptaket av jern og kostfiber som bidrar til normal tarmflora. Stilken er like næringsrik som blomsten, så her er det bare å kose seg.
Rester av omeletten passer fint på en brødskive i matpakken
God middag!