Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Oregano eller basilikum
- salt
- solsikke-/rapsolje
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan gjerne lage en liten pytt i panne av pølsebiter, løk, halve tomater og brokkolibuketter i stedet. Bland pytt i pannen sammen med makaronien i en stor bolle til slutt, og smak til med salt, pepper, urter og olivenolje.
Sett ovnen på 200 grader varmluft.
Sett over to kjeler med lettsaltet vann, en til brokkoli og en til makaroni. Del brokkolien i små buketter. Skrell stilken og del den i mindre biter. Kok brokkolien i 3 minutter. Kok makaronien i 5 minutter.
Del pølsene i mindre biter og finhakk rødløk. Varm opp en stekepanne og stek pølsebitene gylne i litt olje. Tilsett løken og la den frese med til den er blank.
Når brokkolien og makaronien ferdigkokt, hell av vannet og la begge deler dampe tørt i et par minutter. Bland sammen pølser, løk, makaroni, brokkoli, tomatsaus og oregano eller basilikum. Ha alt sammen i en smurt form og strø over ost (se tips).
Sett formen i ovnen og stek gratengen til osten er gyllen. Det tar omtrent 10 minutter.
Server pølse- og makaroniform med brokkoli.
God middag!