Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Kjøttbuljongterning
- Litt salt
- salt
- solsikke-/rapsolje
- vann
- worchestershire sauce (kan sløyfes)
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Denne retten er inspirert av gumbo, en kreolsk rett fra sørstatene i USA. I en gumbo brukte man det som var tilgjengelig av råvarer, og hver familie hadde sin egen oppskrift. Det er vanlig å bruke skalldyr, pølser og kylling, gjerne i kombinasjon. Om du ønsker litt ekstra futt i gryten, tilsett et par dråper tabasko eller fersk chili.
Del kyllingkjøttet i terninger. Ta skinnet av chorizopølsen og del den i skiver.
Kutt løk i terninger og finhakk hvitløk. Kutt stangselleri i skiver og paprika i terninger.
Varm opp en gryte med olje og stek chorizoskivene og kyllingterningene til de har fått en gyllen farge. Tilsett løk, hvitløk, selleri og paprika, og la de frese med i 2–3 minutter. Ha på hakkede tomater, buljong og worchestershire sauce. La det hele småkoke i minst 15–20 minutter. Rør om underveis.
Skyll risen i kaldt vann og ha den i en vid kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke på lav varme i 14 minutter under lokk. Sett kjelen til side og la risen etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk, og vend om rett før servering.
Smak til kyllinggryten med revet sitronskall, sitronsaft, salt og pepper.
Server kreolsk kyllinggryte med kokt ris ved siden av.
God middag!