20-30
Roede
Vegetar
Vegetarisk mangocurry med fullkornsbrød, yoghurt og peanøtter
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- rug,
- peanøtter,
- melk,
- nøtter
Basisvarer
- vann
- salt
- pepper
Mangocurry
Gul paprika
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Brokkoli
1 stk
Kikerter
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½–1 pakke
Tomatpuré
1 pakke
Garam masala
1 pakke
Mangochutney
1 glass
Vann
3–4 dl
Brød
Fullkornspita (Hvete, Rug)
2 stk
Topping
Koriander
1 bunt
Peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
1 pakke
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
Chiliflak
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 724 kcal
- Fett 26 g
- Karbohydrater 94 g
- Protein 29 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Pitabrødene kan varmes forsiktig i en brødrister. Da trenger du ikke å skru på stekeovnen.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Mangocurry: Rens paprikaen og skrell sjalottløken. Kutt paprikaen og løken i terninger. Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i terninger. Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Bland grønnsaksbuljongen ut i 3 dl vann.
- Mangocurry, fortsettelse: Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i ingefærblandingen. Stek paprikaen, sjalottløken og kikertene under omrøring i omtrent 4 minutter. Tilsett garam masala-krydderet og tomatpuréen, og stek videre i 2 minutter. Ha i mangochutneyen og buljongvannet, og kok opp. La curryen småkoke i omtrent 10 minutter. Ha i brokkolien de siste 5 minuttene av koketiden. Tilsett mer vann hvis sausen blir for tykk. Smak til med salt og pepper.
- Brød: Fukt pitabrødene, og stek dem i ovnen i 3–4 minutter før servering (se tips). Del pitabrødene i fire før servering.
- Topping: Skyll og tørk korianderen. Topp retten med korianderen, peanøttene, yoghurten og chiliflakene.
- Mangocurry: 450 g Brød: ½ stk Yoghurt: 1 ss Peanøtter: 1 ts Energiinnhold: ca. 540 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).