20-30
Vegetar
Halloumiburger med syltet rødløk, chilimajones og potetchunks
Halloumi egner seg strålende i en burger. Den salte, kypriotiske osten tåler høy varme, og kan gjerne grilles. Med syltet løk er dette snadder.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- sennep,
- bygg,
- hvete,
- rug,
- melk,
- soya
Basisvarer
- eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
- sukker
- vann
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
Syltet rødløk
Rødløk
1 stk
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl
Potetchunks
Poteter
350 g
Tilbehør
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Chilimajones (Egg, Sennep)
1 pakke
Hamburgerbrød
Grove hamburgerbrød (Soya, Bygg, Hvete, Rug)
2 stk
Halloumiskiver
Halloumi (Melk, Laktose)
200 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 1006 kcal
- Fett 62 g
- Karbohydrater 75 g
- Protein 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilsett gjerne litt mer smak til syltelaken hvis du har rester av fersk ingefær, sennepsfrø, korianderfrø eller hel sort pepper. Her er det bare fantasien som setter grenser.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Syltet rødløk: Skrell og kutt løken i skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La løken trekke i laken frem til servering.
- Potetchunks: Kutt potetene i 4 biter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
- Tilbehør: Kutt enden av hjertesalaten, og skyll salatbladene i kaldt vann. Skyll og kutt tomaten i skiver.
- Hamburgerbrød: Skru opp varmen på stekeovnen til 210 grader varmluft. Varm hamburgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering.
- Halloumiskiver: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek halloumien i omtrent 2–3 minutter på hver side, til den er gyllen.
- Servering: Fyll burgerbrødene med halloumiskivene, grønnsakene, den syltede rødløken og chilimajonesen.