30-40
Roede
Glutenfri
Laksefilet med eple- og dillvinaigrette, farget blomkål og potetmos
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk,
- melk
Basisvarer
- margarin
- melk
- olivenolje
- olje
- salt
- pepper
- aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Potetmos
Poteter
350 g
Margarin (Melk)
½ ss
Melk (Melk)
1 dl
Eple- og dillvinaigrette
Sjalottløk
½–1 stk
Grønt eple
½–1 stk
Dill
½–1 pakke
Sitron
1 stk
Olivenolje
1–2 ss
Blomkål og laks
Farget blomkål
½–1 stk
Laksefilet (Fisk)
270 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 620 kcal
- Fett 35 g
- Karbohydrater 41 g
- Protein 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha blomkålbukettene, laksen, litt olje, salt og pepper på et stekebrett med bakepapir, og bak fisken og blomkålen i ovnen i 8–10 minutter
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Potetmos: Skyll eller skrell potetene, og kok dem i usaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Eple- og dillvinaigrette: Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll og kutt eplet i små terninger. Skyll og finhakk dillen. Ha løken, eplet og dillen i en serveringsskål, og vend inn saften fra sitronen, 1–2 ss olivenolje, litt salt og pepper.
- Blomkål og laks: Kutt blomkålen i små buketter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek blomkålen i omtrent 3 minutter, og krydre med litt salt og pepper. Ha blomkålen over i en serveringsskål, og dekk til med aluminiumsfolie.
- Blomkål og laks, fortsettelse: Bruk stekepannen fra forrige punkt, og varm den opp til middels høy varme. Ha i litt ny olje, og stek fisken i 2–3 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper.
- Potetmos, fortsettelse: Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med ½ ss margarin. Spe på med omtrent 1 dl melk, litt og litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
- Vel bekomme!
- Potetmos: 150 g Eple- og dillvinaigrette: 50 g Laks: 125 g Energiinnhold: ca. 470 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).