25-35
Roede
Åpen roedeburger med biffkarbonader, coleslaw og chilibakte potet- og gulrotstaver
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- bygg,
- hvete,
- rug,
- melk,
- soya
Basisvarer
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- sukker
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Potet- og gulrotstaver
Poteter
350 g
Gulrøtter
2 stk
Røkt chilimix
1 pakke
Coleslaw
Hodekål
150–300 g
Hvitløksfedd
1 stk
Lettmajones (Egg)
½ pakke
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
½ ss
Sukker
½ ss
Burger
Magre biffkarbonader (Melk, Laktose)
360 g
Grove hamburgerbrød (Soya, Bygg, Hvete, Rug)
1 stk
Tilbehør
Ruccola
50 g
Tomat
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 710 kcal
- Fett 29 g
- Karbohydrater 76 g
- Protein 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Biffkarbonadene kan eventuelt varmes i ovnen i omtrent 10 minutter.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Potet- og gulrotstaver: Skyll potetene og skrell gulrøttene, og kutt dem i staver. Fordel dem på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje og chilimiksen. Stek potetene og gulrøttene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er møre og gylne.
- Coleslaw: Fjern det ytterste laget på hodekålen, og kutt kålen i tynne strimler. Skrell og finhakk hvitløken. Ha kålen og hvitløken i en serveringsskål, og bland inn majonesen, ½ ss eddik, ½ ss sukker, og smak til med litt salt og pepper.
- Burger: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek karbonadene i omtrent 3 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme. Varm burgerbrødet i ovnen i 3–4 minutter, eller til det er gjennomvarmt.
- Tilbehør: Skyll ruccolaen og tomaten, og kutt tomaten i tynne skiver.
- Server et halvt burgerbrød til hver og sett sammen burgeren slik du ønsker. Server potet- og gulrotstavene til.
- Potet: 150 g Coleslaw: 80 g Energiinnhold: ca. 470 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).