35-45
Roede
Vegetar
Betesalat med sprø grønnkål, egg, fetaost og syltet rødløk
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- egg,
- sennep,
- bygg,
- valnøtter,
- melk,
- nøtter
Basisvarer
- olje
- vann
- eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
- sukker
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Beter, grønnkål og valnøtter
Rødbete
1 stk
Gulbete
1 stk
Strimlet grønnkål
50 g
Valnøtter (Valnøtter, Nøtter)
1 pakke
Olje
1 ts
Byggkorn
Byggkorn (Bygg)
62 g
Syltet rødløk
Rødløk
1 stk
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss
Kokte egg
Egg (Egg)
4 stk
Salat
Hjertesalat
1 stk
Topping
Sennepsvinaigrette (Sulfitt, Sennep)
½ pakke
Fetaost (Melk, Laktose)
50 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 599 kcal
- Fett 33 g
- Karbohydrater 49 g
- Protein 25 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rødbetene avgir mye farge, så bruk gjerne plasthansker og et plastskjærebrett når du tilbereder betene.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Beter, grønnkål og valnøtter: Skrell og kutt betene i jevnstore terninger. Fordel betene på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek betene i ovnen i 20–30 minutter, til de er møre. Grovhakk valnøttene. Ha grønnkålen i en skål og bland inn litt olje, salt og pepper. Fordel valnøttene og grønnkålen oppå betene de siste 5–7 minuttene av steketiden.
- Byggkorn: Tilbered byggkornene som anvist på pakken. Sil av vannet når de er ferdigkokte.
- Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La løken trekke i laken frem til servering.
- Kokte egg: Kok opp en kjele med vann. Kok eggene i 7–8 minutter. Skyll eggene i kaldt vann, skrell dem og del dem i to.
- Salat: Kutt av enden på hjertesalaten. Skyll bladene i kaldt vann, og tørk dem lett. Grovhakk salatbladene, og ha dem i en stor serveringsskål.
- Topping: Ha betene, valnøttene, grønnkålen og byggkornene i skålen med salaten, og vend inn sennepsvinaigretten. Smuldre fetaosten over, og topp salaten med den syltede rødløken og eggene.
- Kokt byggkorn 100 g Egg: 1 stk Beter- og grønnkålblanding: 200 g Hjertesalat: ½ stk Fetaost: 15 g Sennepsvinaigrette: 1 ts Syltet rødløk: 2 ss Energiinnhold: ca. 450 kcal.