20-30
Vegetar
Hvit pizza med skjørost, urtemarinert sopp, grønnkål og steinsoppesto
En nordisk pizza toppet med grønnkål og masse sopp. En pizza litt utenom det vanlige, men så god!
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- rug,
- melk
Basisvarer
- olje
- olivenolje
- eplesider- eller hvitvinseddik
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Urtemarinert sopp og grønnkål
Aromasopp
100 g
Grønnkål
100 g
Urtemiks
1 pakke
Olje
1 ss
Hvit pizza
Rødløk
½–1 stk
Urtedressing (Melk, Laktose)
1 pakke
Steinsoppesto (Melk, Laktose)
1 glass
Pizzabunner (Hvete, Rug)
2 stk
Skjørost (Melk, Laktose)
1 pakke
Salat
Tobladssalat
50 g
Olivenolje
1 ss
Eplesider- eller hvitvinseddik
½ ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 938 kcal
- Fett 43 g
- Karbohydrater 97 g
- Protein 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Urtemarinert sopp og grønnkål: Børst soppen fri for jord, og kutt den i tynne skiver. Skyll og tørk grønnkålen. Ha soppskivene og grønnkålen i en bolle, og vend inn urtemiksen og 1 ss olje.
- Hvit pizza: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Rør sammen urtedressingen og steinsoppestoen i en bolle.
- Urtemarinert sopp og grønnkål, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og stek soppen og grønnkålen i 3 minutter. Krydre med salt og pepper.
- Hvit pizza, fortsettelse: Legg pizzabunnene på stekebrett med bakepapir. Smør urtedressingen og steinsoppestoen utover pizzabunnene. Topp med skjørosten, grønnkålen, rødløken og soppen. Stek pizzaene i 10–12 minutter.
- Salat: Skyll og tørk salaten. Ha den i en salatbolle, og vend inn 1 ss olivenolje og ½ ss eplesidereddik.
- God middag!