15-20
Laktosefri
Rice bowl med kyllingkjøttdeig, teriyakisaus, vårløk, lettsyltet agurk og peanøtter
Bowl er superpopulært for tiden, og her får du en bowl proppfull av smaker. En spennende og fargerik fusion-rett.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- egg,
- sennep,
- hvete,
- peanøtter,
- nøtter,
- soya
Basisvarer
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- sukker
- vann
- olje
- salt
- pepper
Jasminris
Jasminris
135 g
Lettsyltet agurk
Agurk
½–1 stk
Ingefær
½ bit
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Sukker
2 ss
Vann
3 ss
Grønnsaker
Vårløk
½ pakke
Gulrot
1 stk
Kyllingkjøttdeig og teriyakisaus
Kyllingkjøttdeig
300 g
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
Ingefær
½ bit
Tilbehør
Lime
1 stk
Vårløk
½ pakke
Hakkede peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
1 pakke
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 818 kcal
- Fett 37 g
- Karbohydrater 76 g
- Protein 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vær forsiktig med å servere nøtter til barn under 3 år, da de lett kan settes i halsen.
- Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Lettsyltet agurk: Skyll og kutt agurken i to på langs, og så i tynne skiver. Ha agurken i en skål. Skrell ingefæren, og finriv den på et rivjern. Kok opp 2 ss eddik, 2 ss sukker og 3 ss vann i en liten kjele. Ha 1 ts av ingefæren i laken. Hell laken over agurkskivene, og la dem trekke i laken frem til servering.
- Grønnsaker: Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Skrell og kutt gulroten i tynne strimler, eller riv den på den grove siden av et rivjern.
- Kyllingkjøttdeig og teriyakisaus: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, til den har fått en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den i 2–4 minutter, til den er gjennomstekt. Ha i teriyakisausen og ønsket mengde av den revne ingefæren, og la det småkoke i omtrent 2 minutter. Vend inn halvparten av vårløken, og rør godt sammen. Smak til med salt og pepper.
- Tilbehør: Skyll og kutt limen i båter. Fyll to dype skåler med risen og teriyakikjøttdeigen. Topp med gulroten, den lettsyltede agurken, resten av vårløken og peanøttene. Server chilimajonesen og limebåtene til retten.