25-35
Marokkansk kyllinggryte med bulgur, mandler og yoghurt
Søte smaker, aromatiske kryddere og gode råvarer kjennetegner det populære, marokkanske kjøkkenet. Her får du alt dette i én rett.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- mandler,
- melk,
- nøtter
Basisvarer
- olivenolje
- vann
- olje
- salt
- pepper
Marokkansk kyllinggryte
Honning
1 pakke
Tyrkisk krydder
½ pakke
Røkt chilimix
⅓ pakke
Rødløk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Kyllinggyros
300 g
Tomatpuré
2 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Olivenolje
2 ss
Vann
4 dl
Bulgur med tranebær
Bulgur (Hvete)
125 g
Tyrkisk krydder
½ pakke
Tranebær
1 pakke
Topping
Mandelskiver (Mandler, Nøtter)
½–1 pakke
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 903 kcal
- Fett 49 g
- Karbohydrater 73 g
- Protein 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rist gjerne mandelskivene i en tørr og middels varm stekepanne, til de får litt farge. Vend gjerne inn 1 ss smør i bulguren for ekstra god smak.
- Marokkansk kyllinggryte, forberedelse: Bland honningen, 2 ss olivenolje, det tyrkiske krydderet og ⅓ av pakken med chilimixen til en krydderolje i en skål. Skrell og finhakk rødløken. Skrell og kutt gulrøttene i terninger.
- Marokkansk kyllinggryte: Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen, løken og gulrøttene i 2 minutter. Tilsett krydderoljen og tomatpuréen, og stek videre i 2 minutter.
- Marokkansk kyllinggryte, fortsettelse: Ha i buljongen og 4 dl vann. Kok opp, og la gryten småkoke under lokk på middels lav varme i 15 minutter. Rør om underveis, så gryten ikke svir seg. Ta av lokket, og kok gryten uten lokk i 5 minutter til. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer av chilimixen.
- Bulgur med tranebær: Tilbered bulguren som anvist på pakken, men tilsett resten av det tyrkiske krydderet i kokevannet. Vend inn tranebærene når bulguren er ferdigkokt.
- Topping: Topp retten med mandelskivene og yoghurten.
- God middag!