15-20
Glutenfri
Ferdiglagde kjøttkaker i brun saus med stuede grønnsaker og rørte tyttebær
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk
Basisvarer
- salt
- pepper
- olje
Kokte småpoteter
Småpoteter
300 g
Kjøttkaker i brun saus
Kjøttkaker (Melk, Laktose)
390 g
Brun saus (Melk, Laktose)
1 pakke
Stuede grønnsaker
Gulrøtter
2 stk
Hodekål
150 g
Bechamelsaus (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Tilbehør
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 800 kcal
- Fett 40 g
- Karbohydrater 75 g
- Protein 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Kokte småpoteter: Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Kjøttkaker i brun saus: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttkakene i omtrent 2 minutter på hver side, eller til de har fått en jevn stekeskorpe. Hell sausen over kjøttkakene, og la det småkoke i 1–2 minutter. Skru ned til lav varme, og la kjøttkakene trekke i sausen i 5–10 minutter.
- Stuede grønnsaker: Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Skrell og kutt gulrøttene i tynne skiver. Kutt kålen i strimler. Kok gulrøttene og hodekålen i 2–3 minutter og sil av vannet. Ha grønnsakene tilbake i kjelen, og vend inn bechamelsausen. Kok opp, og smak til med salt og pepper.
- Tilbehør: Server de rørte tyttebærene til retten.