25-35
Glutenfri
Brennende kjærlighet med stekt kjøttpølse, bacon og rødbete
Brennende kjærlighet er en klassisk dansk rett som kan serveres med rødbeter, syltede agurker eller en god sennep.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- sennep,
- melk,
- soya
Basisvarer
- smør
- melk
- soyasaus
- sukker
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
- aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Potetmos
Poteter
350 g
Smør (Melk)
1 ss
Melk (Melk)
1 dl
Ovnsbakt rødbete og brokkoli
Rødbete
1 stk
Brokkoli
½–1 stk
Stekte kjøttpølser
Magre kjøttpølser (Sulfitt, Sennep, Melk, Laktose)
400 g
Bacon- og løksjy
Sjalottløk
1 stk
Baconterninger
75 g
Smør (Melk)
1 ss
Soyasaus (Soya)
1 ss
Sukker
½ ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 713 kcal
- Fett 34 g
- Karbohydrater 52 g
- Protein 49 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Skrell potetene hvis dere ønsker en litt jevnere potetmos.
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Potetmos: Kok potetene i usaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte (se tips).
- Ovnsbakte rødbeter og brokkoli: Skrell og kutt rødbetene i terninger. Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i terninger. Fordel rødbetene og brokkolien utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–20 minutter.
- Stekte kjøttpølser: Skjær pølsene i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek pølsene i 2–3 minutter, til de er lett gylne. Ha pølsene over i en ildfast form. Dekk formen med aluminiumsfolie, slik at pølsene holder seg varme frem til servering.
- Bacon- og løksjy: Skrell og kutt sjalottløken i skiver. Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels varme. Stek baconet i omtrent 4 minutter, til det er sprøtt. Ha i sjalottløken, og stek videre i omtrent 3 minutter, til løken er blank. Tilsett 1 ss smør, 1 ss soyasaus og ½ ss sukker, og stek det hele i 2 minutter til.
- Potetmos, fortsettelse: Hell vannet av potetene når de er gjennomkokte. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene med 1 ss smør. Spe på med 1 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
- Vel bekomme!