15-20
Glutenfri
Pannestekte fiskekaker med ertepuré og revet gulrot
Fiskekaker er en ekte hverdagshelt. Her får du også frisk råkost og smakfull ertepuré. Klassisk og innmari godt.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- egg,
- sennep,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- smør
- salt
- pepper
- olje
Kokte poteter
Småpoteter
300 g
Urtemiks
½–1 pakke
Smør (Melk)
½ ss
Ertepuré
Grønne erter
250 g
Smør (Melk)
2 ss
Pannestekte fiskekaker
Fiskekaker (Fisk, Melk, Laktose)
360 g
Revet gulrot
Sitron
½ stk
Gulrøtter
2 stk
Tilbehør
Remulade (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
Sitron
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 690 kcal
- Fett 37 g
- Karbohydrater 59 g
- Protein 31 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også steke fiskekakene i ovnen på 220 grader i 7–9 minutter.
- Kokte poteter: Ha potetene i en kjele, og dekk dem med lettsaltet vann. Kok opp under lokk, og la potetene småkoke på lav varme i 15–18 min, eller til de er gjennomkokte. Sil av vannet, og vend inn ½ ss smør og urtemiksen før servering.
- Ertepuré: Kok ertene i lettsaltet vann i 2–3 minutter. Sil av vannet, tilsett 2 ss smør, og kjør det hele til en jevn puré med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
- Pannestekte fiskekaker: Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek fiskekakene i 3–4 minutter på hver side.
- Revet gulrot: Kutt sitronen i to. Skrell gulrøttene, og grovriv dem på et rivjern. Ha gulrøttene i en bolle, og smak til med saft fra halve sitronen.
- Tilbehør: Kutt resten av sitronen i båter. Server remuladen og sitronbåtene til retten.