20-30
Laktosefri
Glutenfri
Kylling i form med kokoskrem, farget blomkål og jasminris
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Soya
Basisvarer
- vann
- soyasaus
- salt
- pepper
- olje
Jasminris
Jasminris
135 g
Kylling i form
Farget blomkål
½–1 stk
Kyllingbryst med skinn
300 g
Rød paprika
½–1 stk
Kokoskrem
1 pakke
Sweet chili-saus
½ pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Karri
1 pakke
Vann
1 dl
Soyasaus (Soya)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 657 kcal
- Fett 21 g
- Karbohydrater 74 g
- Protein 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For ekstra saftig kylling kan du bruke et steketermometer og sette i den tykkeste delen av kyllingen. Ta ut kyllingen når kjernetemperaturen er på 65 °C, og la kjøttet hvile i 5 minutter.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Jasmrinris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Kylling i form: Del blomkålen i buketter. Skyll, rens og kutt paprikaen i terninger. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre kyllingbrystet med salt og pepper, og stek det i 1–2 minutter på hver side, til det får litt farge. Legg kyllingen over i en ildfast form.
- Kylling i form, fortsettelse: Ha litt ny olje i stekepannen, og stek paprikaen i 2–3 minutter, til den blir myk. Tilsett 1 dl vann, kokoskremen, halve pakken med sweet chilisaus, hønsebuljongen og 1 ss soyasaus. Kok opp og smak til med karri, salt og pepper. Ha sausen over i formen med kyllingen. Legg i blomkålen, og stek det hele midt i ovnen i 15–20 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt (se tips).
- Del kyllingbrystet i to før servering. Vel bekomme!