30-40
Glutenfri
Karbonader med rotgrønnsaker, hjemmelaget potetmos, rødvinssaus og rørte tyttebær
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk
Basisvarer
- smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Potetmos
Poteter
350 g
Gressløk
½ bunt
Lettmelk (Melk, Laktose)
1 dl
Smør (Melk)
1 ss
Rotgrønnsaker og karbonader
Gulrøtter
2 stk
Kålrot
300 g
Grove karbonader m/løk (Melk, Laktose)
360 g
Rødvinssaus
Rødvinssaus (Melk)
1 pakke
Servering
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 804 kcal
- Fett 43 g
- Karbohydrater 74 g
- Protein 29 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
La være å skrelle potetene om du vil ha en grovere mos. Kjør potetmosen sammen med en miksmaster til en jevn puré.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Potetmos: Skrell potetene og kok dem i usaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Skyll, tørk og finhakk gressløken.
- Rotgrønnsaker og karbonader: Skrell og kutt gulrøttene og kålroten i terninger. Fordel rotgrønnsakene på den ene siden av et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Bak grønnsakene i ovnen i omtrent 10 minutter. Fordel karbonadene på den andre siden av brettet og stek det hele videre i ovnen i omtrent 10 minutter til.
- Rødvinssaus: Ha sausen i en liten kjele og kok opp.
- Potetmos, fortsettelse: Sil vannet av de ferdigkokte potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Spe på med omtrent 1 dl melk, litt og litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper, og vend inn den finhakkede gressløken.
- Servering: Server de rørte tyttebærene til retten.