25-35
Laktosefri
Salatbowl med kyllinggyros, maissalsa, avokadohummus og hjemmelagde tortillachips
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Hvete,
- gluten,
- soya
Basisvarer
- soyasaus
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Tortillachips
Hvetetortillaer (Hvete, Gluten)
3–4 stk
Salat
Hjertesalat
1 stk
Maissalsa
Maiskorn
1 pakke
Rødløk
1 stk
Tomat
1 stk
Lime
½ stk
Soyasaus (Soya)
2 ss
Kyllinggyros
Kyllinggyros
300 g
Servering
Avokadohummus
1 pakke
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 942 kcal
- Fett 49 g
- Karbohydrater 82 g
- Protein 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Tortillachips: Kutt tortillalefsene i trekanter eller mindre biter, og fordel dem på et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper, og stek dem i ovnen i 7–10 minutter, eller til de er sprø og gylne.
- Salat: Kutt enden av salaten og skyll bladene i kaldt vann. Kutt bladene i grove biter og ha dem i en serveringsskål.
- Maissalsa: Hell vannet av maisen. Skrell og finhakk rødløken. Skyll og kutt tomaten i små terninger. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek maisen i omtrent 5 minutter, til den er gyllen. Tilsett rødløken og stek videre i et minutt. Vend inn tomaten, 2 ss soyasaus, saften fra halve limen, og krydre med pepper. Ha maissalsaen over i en serveringsskål.
- Kyllinggyros: Bruk stekepannen fra forrige punkt, og varm den opp til middels høy varme. Ha i litt olje, og stek kyllinggyrosen i omtrent 4 minutter, til den er gjennomvarm.
- Servering: Kutt resten av limen i båter, og server limebåtene og avokadohummusen til retten.