30-40
Laktosefri
Glutenfri
Urtestekt kyllingfilet med jordskokkrisotto og bakte gulrøtter
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Egg,
- melk
Basisvarer
- vann
- eplesider- eller hvitvinseddik
- smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Bakte gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
Balsamicovinaigrette
½–1 pakke
Jordskokkrisotto
Sjalottløk
½ stk
Jordskokker
250 g
Hønsebuljong
1 pakke
Risottoris
150 g
Grana Padano (Egg, Melk)
1 stk
Vann
5 dl
Eplesider- eller hvitvinseddik
1 ss
Smør (Melk)
1 ss
Urtestekt kyllingfilet
Kyllingbryst med skinn
300 g
Urtemiks
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 766 kcal
- Fett 29 g
- Karbohydrater 82 g
- Protein 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Sett inn et termometer der kyllingen er på sitt tykkeste. Stek kyllingen til kjernetemperaturen ligger på 65 grader. La kyllingen hvile i 5 minutter, før servering.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Bakte gulrøtter: Skrell og kutt gulrøttene i grove biter på skrå. Ha gulrotbitene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Bak gulrøttene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gylne og møre. Vend inn balsamicovinaigretten rett før servering.
- Jordskokkrisotto: Skrell og finhakk løken. Skyll eller skrell jordskokkene, og grovriv dem på et rivjern. Kok opp 5 dl vann i en kjele, og bland inn 1 ss eddik og hønsebuljongen. Varm opp en gryte til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken, jordskokkene og risottorisen i 3 minutter, til løken er blank. Tilsett buljongvannet en øse av gangen, og la vannet koke nesten helt bort før du tilsetter neste øse. Gjenta prosessen til risottoen har kokt i 15–18 minutter og har ønsket konsistens. Risen skal helst ha litt tyggemotstand. Tilsett litt mer vann hvis risottoen blir for tykk.
- Urtestekt kyllingfilet: Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2 minutter på hver side, til den er gyllen. Krydre kyllingen med urtemiksen og legg den på stekebrettet sammen med gulrøttene når det gjenstår omtrent 8 minutter av steketiden (se tips). Kutt kyllingen i skiver før servering.
- Jordskokkrisotto, fortsettelse: Finriv Grana Padano-osten på et rivjern. Vend inn den revne osten og 1 ss smør i risottoen, og smak til med salt og pepper. God middag!