30-40
Coq au vin - Kyllinggryte med bacon, sjampinjonger og potetmos
Coq au vin lages tradisjonelt på hane. Her er vår versjon laget med kylling, servert med en fyldig potetmos som tar til seg den deilige sausen. En perfekt kombo!
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- melk,
- soya
Basisvarer
- smør
- hvetemel
- vann
- soyasaus
- salt
- pepper
- olje
Potetmos
Poteter
350 g
Lettmelk (Melk, Laktose)
2 dl
Smør (Melk)
1 ss
Coq au vin
Gulrøtter
2 stk
Sjalottløk
1 stk
Sjampinjong
100 g
Hvitløksfedd
1 stk
Kyllinglårfilet
350 g
Baconterninger
100–150 g
Tomatpuré
½ pakke
Rødvinssaus (Melk)
½–1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Hvetemel (Hvete)
25 g
Smør (Melk)
1 ss
Vann
2 dl
Soyasaus (Soya)
1 ss
Servering
Timian
1 bunt
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 759 kcal
- Fett 38 g
- Karbohydrater 51 g
- Protein 54 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha i melet fra kyllingen også, for en fyldigere saus.
- Potetmos: Skrell og kok potetene i rikelig med vann, i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Coq au vin: Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Skrell og kutt sjalottløken i grove biter. Børst vekk eventuelle jordrester fra soppen, og kutt dem i fire båter. Skrell og finhakk hvitløken. Kutt kyllingen i munnstore biter, la gjerne fettet være på for bedre smak. Ha melet på en tallerken sammen med litt salt og pepper, og vend inn kyllingen.
- Coq au vin, fortsettelse: Varm opp en stor gryte til middels høy varme, og ha i 1 ss smør og litt olje. Stek kyllingen i omtrent 2 minutter på hver side, eller til den er gyllen. Tilsett baconet, og stek videre i 2 minutter. Ha i gulrøttene, løken, soppen, hvitløken, tomatpureèn og litt salt og pepper (se tips). Stek det hele videre, under omrøring, i 2 minutter til. Tilsett 2 dl vann, rødvinssausen og buljongen. La det hele få et oppkok, skru ned varmen, og la det småkoke i omtrent 15 minutter. Ha i 1 ss soyasaus, og smak eventuelt til med mer salt og pepper.
- Potetmos, fortsettelse: Varm opp melken og 1 ss smør i en kjele. Hell vannet av de ferdigkokte potetene, og ha dem tilbake i kjelen. Mos potetene med en visp eller stapper, og spe på med melkeblandingen litt etter litt, til mosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
- Servering: Skyll timianen, og dra bladene av stilkene. Vend timianbladene inn i coq au vinen, og server potetmosen til retten.