25-35
Porc aux Herbs - Urtestekt svinebiff med bearnés, lun bønnesalat og pommes frites
Finnes det noe mer klassisk fransk enn pommes frites og bearnés? Neppe! Servert med en frisk salat og urtestekt svinekam.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- bygg,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- olivenolje
- sukker
- salt
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
Pommes frites
Bakepotet
2 stk
Lun bønnesalat
Sjalottløk
1 stk
Cherrytomater
1 pakke
Persille
1 pakke
Grønne bønner
150 g
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
1 ss
Olivenolje
1 ss
Sukker
1 ts
Urtestekt svinekam
Urtemiks
½–1 pakke
Mager svinekam i skiver
300 g
Bearnés
Bearnéssaus (Fisk, Egg, Bygg, Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 853 kcal
- Fett 45 g
- Karbohydrater 68 g
- Protein 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
- Pommes frites: Skyll og kutt potetene i staver. Fordel potetstavene på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek pommes fritesen øverst i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de har fått en gyllen farge.
- Lun bønnesalat: Skrell og finhakk sjalottløken. Ha løken, 1 ss eddik, 1 ss olivenolje og 1 ts sukker i en salatbolle, og vend det godt sammen. Skyll og del tomatene i to, og vend dem inn med løken i bollen. Skyll og grovhakk persillen. Skyll og kutt vekk endene på de grønne bønnene.
- Urtestekt svinekam: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Krydre kjøttet med litt salt og pepper, og stek det i omtrent 3 minutter på hver side, eller til det er gjennomstekt. Krydre med urtemiksen mot slutten av steketiden. Ha kjøttet over på en tallerken, og la det hvile frem til servering.
- Lun bønnesalat, fortsettelse: Varm opp stekepannen fra forrige punkt til høy varme, og ha i litt ny olje om nødvendig. Stek de grønne bønnene i omtrent 2 minutter, og krydre med litt salt og pepper. Vend bønnene og persillen inn med salaten i bollen.
- Bearnés: Ha sausen i en liten kjele, og varm den forsiktig opp på middels varme.