20-30
Vegetar
Salad de Chèvre Chaud - Linsesalat med bakte rødbeter, chèvre, valnøtter og fiken
En deilig fransk salat med bakte beter, toast med bakt chèvre, fiken og sennepsvinaigrette. En rett proppa full med harmoniske smaker!
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- laktose,
- sulfitt,
- sennep,
- bygg,
- havre,
- hvete,
- valnøtter,
- nøtter
Basisvarer
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- olivenolje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Bete- og linsesalat
Belugalinser
½ pakke
Rødbete
1 stk
Timian- og rosmarin blanding
½–1 pakke
Rødløk
1 stk
Fiken
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Sennepsvinaigrette (Sulfitt, Sennep)
1 pakke
Krutonger (Hvete)
1 pakke
Valnøtter (Valnøtter, Nøtter)
1 pakke
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Olivenolje
1 ss
Chèvre Chaud
Grove bagetter (Sesamfrø, Bygg, Havre, Hvete)
½ pakke
Chevre (Melk, Laktose)
100 g
Honning
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 962 kcal
- Fett 57 g
- Karbohydrater 83 g
- Protein 30 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kutter du osten, kan det være lurt å fukte kniven med varmt vann, slik at osten ikke setter seg fast på knivbladet.
- Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
- Bete- og linsesalat, forberedelse: Tilbered linsene som anvist på pakken. Skrell og kutt rødbeten i tynne båter og fordel dem i en ildfast form. Ha over litt olivenolje og krydre med timian- og rosmarinkrydderet og litt salt. Stek rødbeten nederst i ovnen i omtrent 20 minutter, til den er mør.
- Bete- og linsesalat: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Ha løken i en salatbolle, og vend inn 1 ss eddik og 1 ss olivenolje. Skyll og kutt fikenen i båter. Skyll og kutt salaten i grove strimler.
- Chevre Chaud: Kutt bagetten i tykke skiver på skrå, og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Ringle over olivenolje og krydre med litt salt og pepper. Riv eller kutt (se tips) chèvren i skiver, og ha dem over bagettskivene. Fordel honningen over hver av skivene, og stek chèvre chauden øverst i ovnen i omtrent 8 minutter, eller til osten er gyllen.
- Bete- og linsesalat, fortsettelse: Vend linsene, rødbetene og sennepsvinaigrettensammen med løken i bollen. Vend forsiktig inn hjertesalaten og valnøttene, og topp med krutongene og fikenbåtene.
- Server bete- og linsesalaten i salatbollen eller ha den over på et stort fat, og topp med chèvre chauden. Bon appètit!