15-20
Laktosefri
Laksepoke med agurk, syltet rødkål og chilimajones
Poke er en hawaiisk rett med rå fisk kuttet i terninger. Her får du en megagod versjon med marinert og stekt fisk. Barnas nye favoritt?
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- egg,
- sennep,
- fisk,
- hvete,
- soya
Basisvarer
- vann
- sukker
- eplesider-/hvitvinseddik
- olje
Jasminris
Jasminris
135 g
Syltet rødkål
Finsnittet rødkål
100 g
Vann
1 dl
Sukker
½ dl
Eplesider-/hvitvinseddik
¼ dl
Ponzumarinert laks
Ponzusaus (Soya, Hvete)
1 pakke
Laksefilet (Fisk)
270 g
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Topping
Grønt eple
1 stk
Agurk
½ stk
Gulrot
1 stk
Chilimajones (Egg, Sennep)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 969 kcal
- Fett 53 g
- Karbohydrater 86 g
- Protein 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis chilimajonesen blir for sterk for barna, kan du spe den ut med litt rømme, crème fraîche eller majones.
- Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Syltet rødkål: Kok opp 1 dl vann, ½ dl sukker og ¼ dl eddik i en kjele. Rør rundt så sukkeret smelter. Ha rødkålen i laken, og la den småkoke under lokk i omtrent 3 minutter. Ta kjelen av varmen, og la rødkålen trekke frem til servering. Hell av laken ved servering.
- Ponzumarinert laks: Ha ponzusausen i en skål. Skjær fisken i store terninger, og vend terningene i sesamfrøene. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 1–2 minutter, eller til den har en jevn stekeskorpe. Ha fisken over i skålen med ponzusaus.
- Topping: Skyll eplet og agurken, og kutt eplet og ønsket mengde av agurken i små terninger. Skrell og grovriv gulroten på et rivjern.
- Servering: Legg risen i serveringsskåler, og fordel laksen, eplet, agurken, gulroten og den syltede rødkålen over. Topp retten med resten av ponzusausen og chilimajonesen.