15-20
Salsicciaburgere med friske grønnsaker, potetbåter og chilimajones
Denne saftige hamburgeren lages av salsicciakrydret kjøttdeig, en favoritt hos mange. Med knasende grønnsaker og sprø potetbåter er dette perfekt kosemat.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- sennep,
- hvete,
- spelthvete,
- melk
Basisvarer
- salt
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
Potetbåter
Poteter
350 g
Hamburgere og stekt løk
Salsicciadeig
300 g
Rødløk
1 stk
Tilbehør
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Brioche-hamburgerbrød (Egg, Hvete, Spelthvete, Melk, Laktose)
1 pakke
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 771 kcal
- Fett 38 g
- Karbohydrater 71 g
- Protein 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag lettsyltet rødløk! Skrell og kutt rødløken i tynne skiver, og press over saften fra 1 lime. Bland det sammen i en skål, og la det stå på benken frem til servering.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Potetbåter: Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetbåtene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetbåtene i ovnen i 15–18 minutter, eller til de er gjennomstekte.
- Hamburgere og stekt løk: Form salsicciadeigen til burgere. Skrell og kutt rødløken i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hamburgerne og rødløken i 4–5 minutter på hver side, eller til hamburgerne er gjennomstekte. Krydre med salt og pepper.
- Tilbehør: Kutt enden av hjertesalaten, og skyll bladene i kaldt vann. Kutt tomaten i skiver. Fordel salaten og tomatskivene på et serveringsfat.
- Tilbehør, fortsettelse: Varm hamburgerbrødene i ovnen i omtrent 2 minutter.
- Servering: Fyll burgerbrødene med burgerne, rødløken, salaten, tomatskivene og chilimajonesen, og server potetbåtene til retten.