15-20
Laktosefri
Kylling teriyaki med syrlig råkost og jasminris
Det er lite som er mer perfekt til kylling enn kombinasjonen av den søte, japanske smaksbomben teriyakisaus og syrlig råkost.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- hvete,
- soya
Basisvarer
- eplesidereddik
- sukker
- salt
- pepper
- olje
Jasminris
Jasminris
135 g
Syrlig råkost
Råkostmiks
300 g
Eplesidereddik
1 ss
Sukker
½ ss
Kylling teriyaki
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
Lime
1 stk
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Chiliflak
1 pakke
Topping
Koriander
½–1 bunt
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 638 kcal
- Fett 18 g
- Karbohydrater 77 g
- Protein 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rist litt av sesamfrøene i en tørr stekepanne. Vend de ristede sesamfrøene inn i den ferdigkokte risen.
- Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Syrlig råkost: Ha råkostmiksen i en bolle. Bland 1 ss eddik, ½ ss sukker og litt salt i en skål, og hell blandingen over grønnsakene. Bland alt godt, og la råkosten stå på benken frem til servering.
- Kylling teriyaki: Skjær kyllingen i strimler. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter. Tilsett teriyakisausen, og la det trekke i 2 minutter. Del limen i to, og smak til med salt, pepper og saften fra limen. Topp med sesamfrøene og chiliflakene.
- Topping: Skyll, grovhakk og topp retten med korianderen.
- Restetips: Grovhakk resten av korianderen, eller ha den hel på stilken, og frys den ned i et isbitbrett med litt vann, eller i en pose. Lag stekt ris med risen, råkostsalaten og egg.