20-30
Godt og rimelig
Laktosefri
Vegetar
Klassisk løksuppe med ostegratinert toast
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- bygg,
- havre,
- hvete,
- melk,
- soya
Basisvarer
- smør
- vann
- soyasaus
- olje
- sukker
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Løksuppe
Gul løk
3 stk
Hvitløksfedd
2 stk
Timian
½ bunt
Laurbærblad
1 pakke
Grønnsaksbuljong
2 pakke
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Smør (Melk)
1 ss
Vann
7 dl
Soyasaus (Soya)
2–3 ss
Ostegratinert toast
Grove bagetter (Sesamfrø, Bygg, Havre, Hvete)
1–2 stk
Revet ost (Melk)
1 pakke
Timian
½ bunt
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 1108 kcal
- Fett 55 g
- Karbohydrater 114 g
- Protein 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
La suppen koke litt lenger for en fyldigere smak.
- Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
- Løksuppe: Skrell og kutt løken og hvitløken i tynne skiver. Skyll timianen og dra bladene fra stilkene. Varm opp en stor kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i omtrent 5 minutter, eller til den er lett brunet.
- Løksuppe, fortsettelse: Ha 1 ss smør i kjelen med løken og tilsett hvitløken, halvparten av timianen, laurbærbladene, buljongen og 7 dl vann. Kok opp og la det koke i omtrent 10 minutter. Smak til med 2–3 ss soyasaus, balsamicovinaigretten, litt sukker, salt og pepper.
- Ostegratinert toast: Del bagettene i skiver. Fordel bagettene utover et stekebrett med bakepapir, og fordel osten over. Gratiner toasten i ovnen i omtrent 3 minutter, eller til osten er gyllen.
- Fjern laubærbladene før servering. Topp suppen med de gratinerte toastene, og dryss resten av timianen over.